Keven Balı

Keven Balı Nedir?

Keven Balı Nedir?

Alternatif tıbbın en meşhur bitkileri arasında yer alan, sarı, pembe, açık kahve türleri olan Keven (Geven) Otu baklagillerden olan bir ottur ve meyveleri bezelye tanesi kadardır.

Botanikte “astragalus” adıyla bilinen Keven (geven) otunun adı, Antik Yunan dilinde topuk kemiği anlamına gelen Geven kelimesinden gelmektedir ve asırlardır bu isimle anılmaktadır.
Kuru tohumları, topuk kemiği gibi ses çıkardığı için, geven adı verilen bu lifli bitki, Türkçe’de pek çok şekilde anılır. Ketre, çekme, ak geveni gibi farklı isimlerle de bilinen geven otu neredeyse 2000 farklı çeşide sahiptir. Bu çeşitlendirme yetiştiği bölgelere göre farklılık göstermektedir.

YAYLA BALPINARI
Kökünde koyu kahve bir kabuk bulunan geven otu, soyulduğunda sarı bir öz meydana gelir. Bu sarı öz, Çin tıbbında enerji veren madde olarak kullanılmaktadır. Keven (Geven) otunun yaprakları da kökü de kullanılır. Kökünde nişasta içerdiği için geven otunun kök kısmı hafif tatlı bir aromaya sahiptir.
Keven Balı Nedir?

Keven Balı Nedir?

Arılar tarafından keven çiçeğinden alınan nektarın vücutlarında salgıladıkları enzimlerle oluşmasını sağladıkları çok kaliteli, çok özel bir Monoflora Bal çeşididir.

Keven bitkisinin yetiştiği bölgelerdeki arıların yaptığı Keven Balı, kendine özgü ferah bir kokuya ve keskin bir tada sahiptir.

En Faydalı Kullanım

Geven otunun antik çağlardan beri bir nevi güçlendirici olarak kullanıldığı bilinmektedir. Bağışıklık sistemi üzerinde pozitif yönde bir işlev görüyor. Geven otunun içeriğinde bulunan; kolin, asparagin ve gliserizin sayesinde virüs ve bakteri gibi mikroorganizmalar insan vücudundan uzaklaştırılabiliyor. Arıların, bu faydalı bitkinin çiçeklerinden aldıkları nektarlarla ürettikleri bal da bitkinin kendisi gibi faydalıdır.

Nasıl Tüketilmeli?

Keven Balı Nedir?

Kahvaltıda ve günlük tüketime uygundur. İster kaşıkla saf bir şekilde, isterseniz diğer gıdalarla birlikte tüketmeniz tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Çay ve kahve gibi içeçeklerinize tatlandırıcı olarak da katabilirsiniz. Ilık suda eritilerek içilirse kısa sürede kana karışarak vücutta etkisini gösterir.

Besin Değerleri

Diğer bal türlerine göre daha fazla vitamin ve mineral içeriğine sahiptir. ve C vitaminleri, biyotin ve niyasin bakımından zengindir. İçerisinde çinko,kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi insan bedeni için gerekli olan mineraller insan bedenindeki oranlarda bulunurlar ve bu nedenle çok hızlı şekilde emilebilirler.

Keven Balı Nedir?

Alerji Yapar Mı ?

Arı ürünleri, hassas bireylerde alerjiye neden olabilir.Bilinen alerjisi olan ya da yüksek alerji riski taşıyanların tüketmemesi önerilmektedir.Arı ürünleri kullanımında miktar önemli olduğu için, özellikle 3 yaş altı çocuklarda, doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.

FAYDALARI

  • Doğal bir antioksidan kaynağı olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Vücudun direnç mekanizmasını artırır ve vücudu; özellikle bronşit, astım gibi akciğere dayanan solunum yolu hastalıklarından korur.
  • Keven Balı aynı zamanda zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde enfeksiyonlara karşı da direnç ve bağışıklık sağlar.
  • Soğuk algınlığı ve grip, süregen enfeksiyon, kronik yorgunluk ve astımda şifa sağlamaktadır.
  • Kalp rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları, mide ülserleri rahatsızlıklarında şifa sağlar. Çeşitli allerjiler ve yaraları geçirir. Genel hazım sorunlarını yok eder. Kemoterapiyle ilişkili olarak iştah kaybı veya yorgunluğu ortadan kaldırmaktadır.
YAYLA BALPINARI
Vücutta bir dizi bağışıklık işlevini destekleyen Aatragli Polysaccharoses bileşini içeren geven bitkisi hakkında yapılan araştırmalarda; Soğuk algınlığı vakalarının şiddetini ve süresini azaltabildiği , Kalbin kan pompalama hacminde iyileştirmeler sağlayabildiği, Karaciğerde hücre hasarına karşı koruma sağlayabildiği, Kalp ve beyin dokularına oksijen taşınmasına yardımcı olduğu ve vücudun şevk ve direncini geliştirdiği tespit edilmiştir.

yaylabalpinari.com.tr

akasyabali.com

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir